Audit SEO da o imagine asupra functionarii generale a site-ului. Pentru ca procedurile Search Engine Optimization (SEO) se schimba foarte des, proprietarii de afaceri si administratorii site-urilor trebuie sa faca evaluarea periodica a site-ului, pentru a afla daca este ori nu este nevoie sa fie facute ajustari/modificari.
In cazul in care un site nu este optimizat SEO, cel mai posibil va pierde un numar important de vizitatori si, deci, un numar mare de potentiali clienti.
Tocmai de aceea, este obligatorie realizarea unui audit SEO minim o data sau de doua ori pe an, chiar si de fiecare data cand au loc modificari importante asupra site-ului.
Iata ce presupune audit SEO:
Identificarea celor mai relevante cuvinte cheie pentru site-ul respectiv
Identificarea cuvintelor cheie pentru care Google a indexat deja site-ul respectiv
Identificarea celor mai relevante site-uri concurente si estimarea autoritatii si relevantei lor
Identificarea tinand cont de bugetul alocat a celor mai eficiente cuvinte cheie pentru care sa porneasca promovarea
Stabilirea unei strategii complete de eficientizare a site-ului din punctul de vedere al optimizarii continutului (optimizare SEO).
Analiza concurentei
Se va face o analiza amanuntita a celor mai importanti 3 competitori care ocupa primele locuri in rezultatele organice afisate de motoarele de cautare. In acest mod, se va vedea ce fac ei bine. La final va exista un raport care va avea:
Cuvintele cheie folosite de competitori. De aici se vor sti care sunt principalele cuvinte-cheie pe care ei le utilizeaza pentru a aparea pe prima pagina.
Structura de URL- uri. Mai exact, cum arata si unde aleg ei sa puna URL-uri.
Backlinks. Se depisteaza care sunt cele mai valoroase backlinks, de ce le folosesc, unde sunt plasate si ce atuuri le aduc în cautari.
Analiza continutului on-page. Cand este vorba de acest aspect, se iau in calcul toate detaliile: de la modul de formulare al frazelor, pana la structura și stil de abordare.
Tehnica implementata. Se analizeaza modul in care este construit website-ul, prin ce tehnici si ce s-a avut in calcul cand s-a efectuat acest lucru. Totodată, se ia in calcul structura paginilor (page depth).
Viteza de încarcare. Daca ai gustat putin din partea de SEO, un domeniu, nu te mai saturi, stii cu siguranta cat de importanta este viteza de incarcare. Astfel, se analizeaza acest aspect si se observa cat de bine stau competitorii la acest capitol si cum vad motoarele de cautare acest aspect.
Analiza imaginilor inserate in website sau blog. Acestea au rolul de a contura strategii SEO de succes. Tocmai de aceea, ele trebuie optimizate, iar concurenta probabil a avut deja in vedere acest lucru. Important este sa se vada cum a facut asta si ce tehnici de optimizare a imaginilor a ales.
Toate aceste informatii sunt importante pentru a ajuta la a gandi campaniile SEO viitoare, in raport cu cei care deja fac acest lucru bine și reusesc sa obtina rezultate. Si orice campanie pe care urmează a fi implementata, dupa realizarea auditului, va fi una bazata pe strategii si rezultate.
Analiza SEO pentru website-ul pe care il detii
Aceasta analiza este apropiata cu cea realizata pentru competitori, din punct de vedere al etapelor si structurii. De data aceasta, exista un termen de comparatie: raportare la concurenta, analiza pozitiilor ocupate de tine in motorul de cautare si cum le poti imbunatati.
Discutia despre rezultate
Dupa finalizarea pasilor de mai sus, voi fi prezentate rezultatele. Afli reusita in urma auditului si cum te pot ajuta aceste informatii despre SEO.
Probleme SEO comune
Continut duplicat
Etichete duplicate pentru titluri
Numar scazut de cuvinte
Legaturi intrerupte
Probleme de implementare HTTPS
Etichete de titlu lipsa
Lipseste descrierea meta
Lipseste eticheta H1
Implementarea incorecta hreflang
Imagini fara etichete „alt”
Atribute Nofollow pe link-uri
Viteza de incarcare lenta a site-ului
Cat de important este un audit optimizare SEO?
Este important sa verificati starea de sanatate generala a unui website pentru a asigura utilizabilitatea acestuia atat in context intern, cat si extern. Va trebui sa aveti o ancheta interna a mai multor factori, chiar si harta website-ului, textul de ancorare si platformele de socializare. Timpul de incarcare este mare, iar efectuarea unui audit amanuntit va aduce, de asemenea, probleme de semne rosii pe care trebuie sa le abordati.
Unul dintre motivele pentru care face acest lucru atat de important este sa va asigurati ca nu veti fi penalizat de Google pentru ca ati facut ceva care ar putea deteriora clasamentul site-ului. Sunt o multime de mici detalii care pot avea ca rezultat acest fapt.
Evitati penalizarea folosind audit SEO
Ultimul lucru de care aveti nevoie este sa fiti atacat ori penalizat. Si asta din cauza faptului ca aveti un fel de continut pe site-ul dvs. despre care nu aveti idee ca face rau clasamentului. Acest lucru ar putea costa multi bani. Dar este o problema complexa care ar trebui investigata de catre un profesionist.
Efectuarea unui audit optimizare SEO complet este destul de complicata si tehnica. Este posibil sa nu para cea mai distractiva activitate din lume. Nu trebuie neaparat sa fii un pasionat de tehnologie, insa iti poate creste veniturile.
Este important sa investigati in mod regulat performanta generala a website-ului dvs. Verificati o data pe luna folosind cateva instrumente usoare si consultati anual website-ul dvs. de catre un specialist. Puteti avea informatii valoroase despre tot felul de date. Daca tineti cont de aceasta si de afacerea dvs., clientii va vor multumi pentru asta. Pentru a va putea ajuta in dezvoltarea afacerii dvs., click aici.