Continutul aka content este motivul pentru care exista functia de search. Indiferent de frumusetea grafica a unui site, in cazul in care utilizatorul nu gaseste acolo informatia de care are nevoie, vei ramane doar cu o forma de fond.
Ce inseamna content marketing-ul
Conform Content Marketing Institute, marketing-ul prin continut este o abordare strategic in marketing concentrat pe crearea si distribuirea de continut valoros, relevant si consistent, pentru a atrage si mentine o audient si, la sfarsit, sa conduca la o vanzare.
Content marketing-ul este un proces continuu ce se axeaza pe construirea unei notorietati a brandului in cadrul audientei sale.
Cele mai populare forme de Content Marketing sunt Blogging, Video Content, Podcasting si continut scris in forma lung – de exemplu rapoarte de piata ori White Papers. Orice este creat din cuvinte este continutul brand-ului tau.
Content Marketing sta la baza celor mai multe strategii de generare clienti noi (lead generation), Viral Marketing si SEO. Este cu siguranta unul din elementele de baza ale unui Marketing Mix reusit – atat B2B, cat si B2C, si ceva ce sigur te poate duce la urmatorul nivel!
Beneficii ale content marketing-ului
-atragi clienti cu care nu te asteptai sa colaborezi
-construiesti relatii valoroase
-imbunatatesti strategia de PR
-iti consolidezi imaginea brandului tau
-imbunatatesti experienta clientilor, dar si a ta
-creezi o relatie pe termen lung
-ajuti clientii sa fie informati cu si despre actiunile brandului tau
-atragi clienti care sunt cu adevarat interesati de brandul tau.
Content marketing vs. Reclama
Content marketing-ul vine cu o abordare altfel: iti dam informatia de care ai nevoie si nu incercam sa-ti vindem nimic – cel putin nu pe moment. In loc sa agasezi clientul cu reclame enervante si irelevante, ii dai voie sa te descopere si sa cumpere doar atunci cand e pregatit.
86% dintre consumatori evita reclamele la televizor. In plus, creierul uman a ajuns sa evite automat zonele unde apar reclame pe website-uri!
Content marketing – in continua ascensiune
Content marketing-ul nu este ceva nou ori revolutionar. Articole de promovare a produselor exista in reviste si ziare de zeci de ani. Ce s-a schimbat de-a lungul timpului e modul in care lumea face marketing de continut. Au aparut idei, metode si tehnologii noi, dar principiul de baza e acelasi: sa folosesti continut de calitate pentru a atrage noi clienti.
Cea mai utilizata tactica de continut de marketing este social media. 87% dintre oamenii de marketing o aplica.
In ultimii ani, content marketing-ul a inceput sa castige tot mai mult spatiu in locul metodelor clasice de advertising, deoarece consumatorii au devenit mai bine informati, mai pretentiosi si au invatat sa aleaga numai lucrurile de care sunt interesati si pe care le doresc. Tipul acesta de strategie este utilizat atat de marile organizatii ale lumii (Microsoft, P&G, John Deere), cat si de companiile mai mici. Motivul? Pentru ca functioneaza!
Ce este o strategie de continut?
Strategia de continut reprezinta detaliat directiile in care sa mergi: ce sa creezi, cand si cum sa publici, cum sa distribui.
Ca rezumat, scopul principal al acestei strategii este aceea de a atrage si pastra clientii din prezent prin crearea, in mod constant, a unui continut relevant si valoros, cu intentia de a schimba sau consolida comportamentul consumatorului.
In plan al doilea, content marketing-ul are ca obiectiv obtinerea unui numar cat mai mare de referinte si mentiuni in alte site-uri, dar si in retelele de socializare.
Tine cont ca:
-strategia trebuie gandita si pusa in practica pe termen lung
-poate dura cateva luni pana vezi rezultate
-trebuie sa aloci resurse constant.
Atingeti obiectivele de business cu o strategie care are mult continut!
Atunci cand stii unde vrei sa ajungi, iti va fi mult mai usor sa stii care sunt pasii corecti pentru a ajunge la destinatie. Strategia de continut trebuie sa fie optimizat atat pentru utilizatorul final, cat si pentru motoarele de cautare. Astfel vei avea o prezenta online usor de indexat de Google si usor de ”indexat” si de cineva care iti cauta produsele.
Relatia dintre SEO si Content Marketing
Relatia dintre cele doua este una de interdependenta, de sustinere. Content marketing trebuie sa tina cont de SEO pentru ca oamenii sa gaseasca continutul, iar continutul reprezinta unul din pilonii de baza ai optimizarii pentru motoarele de cautare.
Daca marketing-ul prin continut poate lua diferite forme (video, audio, evenimente fizice), si implica si alte activitati, cum ar fi trecerea potentialului client prin toate etapele procesului de vanzare, SEO se ocupa in primul si in primul rand de atingerea primelor pozitii in motoarele de cautare, pentru anumite cuvinte cheie.
De cealalta parte, SEO reprezinta o componenta importanta inbound marketing. Daca dorim ca oamenii sa ne gaseasca continutul, el trebuie sa fie bine optimizat din punct de vedere SEO.
Asadar, nu pune egal intre cele doua.
Ai citit pana aici? Inseamna ca este continut de calitate
Renumitul regizor Woody Allen afirma ca “Succesul e asigurat in proportie de 80% doar daca iti faci aparitia…” Nu poti fi un brand de incredere si nu poti ajuta in mod direct consumatorii daca nu esti prezent in viata lor atunci cand au cea mai mare nevoie.
In marketingul prin continut, continutul vinde.
Vrei sa stii cum te putem ajuta? Contacteaza-ne!