Afla totul despre Campaniile Google Ads PPC - BIG Advertising

Campaniile Google Ads PPC le folosim dacă vrem să aducem trafic relevant și rapid pe site, atunci PPC este cea mai bună soluție. PPC este acronimul Pay Per Click și este o metodă eficientă de promovare online. Mai întâlnim acest termen alături de CPC (Cost Per Click). Cu ajutorul unei campanii Google Ads PPC, Brand-ul tău se va bucura de aceste campanii pentru că va deveni mai cunoscut, în plus acest trafic este foarte relevant și șansele de a se transforma în vânzări sunt mari.
Campaniile de publicitate apar în formă de anunțuri text sau imagine și sunt poziționate deasupra sau sub rezultate organice, pe paginile cu rezultatele motorului de căutare sau pe oricare site ales, fiind marcate de obicei într-un mod distinctiv vizibil.
Totul este măsurabil. Poți monitoriza numărul de click-uri pentru care ai plătit, care e bugetul și cât de bine a convertit campania.

Campanii Google Ads

Metoda Pay-per-click este utilizată de către platformele de marketing ale motoarelor de căutare, cum ar fi Google AdWords și Microsoft Bing Ads.
Cea mai populara rețea de tip PPC este Google Ads, cunoscută în trecut ca și Google Adwords, dar și cea mai rapidă metodă de a aduce vizitatori targetați și relevanți din Google direct în site-ul tău și astfel îți crești profitul prin conversia vizitatorilor în cumpărători.
Google Ads – nici o platformă de publicitate pe internet nu se poate compara cu Google. Acest search engine aruncă în fiecare zi miliarde de rezultate ale căutărilor. În timp ce dominanta absolută a acestui motor de căutare este un semnal pentru investiții, trebuie avut în vedere faptul că popularitatea aduce totodată şi o concurență mai mare pentru cuvintele-cheie, ceea ce ridică prețul publicității.

campanii google ads
Cum te ajută AdWords?

Cu Google AdWords îți găsești audiența dorită, cu mesajul potrivit, la momentul și locul potrivit. Ești sigur că plătești doar când cu ajutorul unui simplu click îți aducem în site, rapid, eficient și transparent, vizitatori interesați de oferta ta. O agenție AdWords cu oameni pricepuți cu siguranță va obține rezultate foarte bune pentru firma ta.
Pentru Google Ads, miza merge către automatizare și personalizare.
Automatizarea este noua graniță pe care Google a făcut mult push în ultimul timp și pe care ar trebui să ne bazăm din ce în ce mai mult: smart bidding,  smart display campaigns, campanii bazate pe feed-uri sunt doar câteva.
Prin machine learning și shortcut-uri petrecem mai puțin timp pe setarea campaniilor și optimizările manuale migăloase și mai mult timp pe lucrurile care fac diferența: strategie, optimizare, extinderea campaniilor și a canalelor de promovare.
Campania de smart bidding are rezultate extraordinare în conturile cu istoric mare de conversii. Atragerea de conversii din trafic nou la costuri pe conversie bune este acum posibilă.

Automatizarea campaniilor permite o mai bună personalizare. Iar când vorbim despre personalizare, Google oferă multe oportunități pentru reclame cât mai diverse (customizare în funcție de audiențe, orașe, timp și produse, expanded text ads, responsive search ads, responsive display ads), dar și audiențe din ce în ce mai segmentate și posibilitatea de a crea propriile audiențe.

Identificarea cuvintelor cheie

Ideea e să identificăm care sunt cuvintele cheie care vor genera trafic, respectiv conversii. Un ajutor important îl primim de la Keyword Planner, un tool oferit de Google Ads.

Trebuie să alegi cele mai relevante cuvinte pentru publicul tău țintă, care vor exprima intenții exacte și să le folosești la locul potrivit în text.
O analiză de cuvinte cheie constă în:
1. Identificarea cuvintelor și a expresiilor cu cel mai mare volum de căutare;
2. Generarea ideilor de cuvinte cheie potrivite domeniului abordat;
3. Utilizarea termenilor în pozițiile potrivite în text;
4. Corectarea greșelilor de folosire eronată a cuvintelor în conținut;
5. Eliminarea conținutului și a termenilor duplicitari;

Cum se face un anunț de calitate?

Pentru ca această activitate promoțională să fie rentabilă, trebuie să convertiți vizitatori noi. Asta înseamnă că, atunci când ajung la site, trebuie să-i îndemnați să cumpere produsul sau serviciul. Dacă nu reușiți, PPC poate fi foarte scump. De aceea, este important să fie plasată campania în mod adecvat, să se vizeze publicul potrivit și să vă concentrați pe cuvintele pe care potențialii clienți le caută pe Google (și alte motoare de căutare). Pentru ca anunțul să fie cât mai optimizat, la „calea de afișare” se trece o expresie folosită și în cuvintele cheie, respectiv un cuvânt.

Bugetul pentru Campaniile de PPC

Prin intermediul unui cont AdWords, puteți să vă creați o suită de reclamă pentru care să alocați un buget. În funcție de cât de bine v-ați setat atât bugetul cât și reclama, Google vă va pune link-ul către brand în topul primei pagini, adică acolo unde ați ajunge cu ajutorul SEO în timp.
De reținut totuși faptul că în momentul în care bugetul alocat promovării prin intermediul Google Adwords se termină, reclamele vor dispărea din topul paginii de rezultate. Aceasta este și diferența dintre cele doua metode de promovare, SEO și PPC. Prima vă permite să urcați treptat în rezultatele motorului de căutare, iar cea de-a doua vă oferă doar o soluție temporara. Acestea trebuie să formeze o echipă încă de la bun început pentru a asigura o ascendență a brandului în mediul online încă din punctul lansării lui.

Optimizează bugetul Google Ads în funcție de sezonalitate

Observi că lunile martie, aprilie și septembrie au avut cele mai multe căutări.
Dacă ai un buget fix pentru fiecare lună a anului, vei observa că în lunile cu interes scăzut nu se va consuma tot, iar în celelalte va fi limitat și implicit anunțurile nu se vor afișa tot timpul în fața potențialilor clienți.
Cu această informație la dispoziție vei putea folosi inteligent bugetul, alocând mai mult în lunile cu interes ridicat și mai puțin în cele cu interes scăzut.
Nu este suficient să ai cuvinte cheie bine alese. Stabilind corect obiectivele, targetul , anunțurile (text și imagine) vei avea performanțe mai bune. Optimizarea constantă a campaniei este un alt aspect foarte important.

Click aici si cere oferta de pret.

BIG Advertising

Leave a Reply

BIG ADVERTISINGHeadquarters
Sediu Central
Calea 13 Septembrie 162
Sector 5, Bucuresti - Romania
LOCAȚIILE NOASTREUnde ne găsiți?
https://bigadvertising.ro/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
ȚINEM LEGĂTURABIG ADVERTISING Social links
BIG ADVERTISINGSediu Central
Calea 13 Septembrie 162
Sector 5, Bucuresti, Romania
LOCAȚIILE NOASTREUnde ne găsiți?
https://bigadvertising.ro/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
ȚINEM LEGĂTURABIG ADVERTISING Social links